The Delta Saints – Death letter Jubilee

In 2013 schreef ik deze recensie over dit debuut album van deze band, echter hebben de heren de afgelopen jaren niet stil gezeten!
Zo hebben ze 2 live albums uitgebracht; “Live at Exit/in” in 2014 en in 2018 “Live from the AB”, en 2 studio albums in 2015 “Bones” en in 2017 “Monte Visa”.
Deze albums zijn zeker ook het luisteren waard, maar laten we het hebben over hun debuut “Death letter Jubilee”.

Deze mannen zijn allesbehalve “heiligen” (saints), hun muzikale invloeden daartegen zijn duidelijk beïnvloed door de “Delta”, waar deze jongens zijn opgegroeid. Louisiana en Misssissippi delta. Hun stijl is geen typische blues of blues-rock, je zou het kunnen omschrijven als Delta-swamp-boogie-dirty-rock. De jongens ontmoetten elkaar op de Belmont University in Nashville Tennessee. Waar de band wordt gevormd. Ben Ringel : resonator, rhythm gitaar en zang, Ben Azzi : Drums en percussie, Greg Hommert : Harmonica, Dylan Fitch: Lead en rhythm gitaar, David Supica: Basgitaar.
Na vele optredens waaronder op het Duitse “Rockpalast”en 2 EP’s brachten ze in 2013 hun debuut album “Death letter Jubilee”uit.

Het album begint met “Lair”, een vette gitaarriff en rauwe sound knallen je huiskamer in! Vervolgens worden we meegenomen van Chicago naar New Orleans en naar de moerassen van de Delta. Met nummers als “Chicago”, “Drink it slow” en “Jezebel”, Jezebel, een lief meisje maar recht uit de hel, je ziet haar lopen en dansen rond het kampvuur. Terwijl haar zwarte haar wapperd in de wind, terwijl de jongens smachtend naar haar kijken en er af en toe een hand oprijst om een mug te verjagen. Zompigheid ten top!
Het titelnummer “Death letter Jubilee”, zit geraffineerd in elkaar het begint rustig en bouwt op naar een magische swamp groove. Ik ben overdonderd door de energie en de verfrissende eigen sound van deze band. Die gekenmerkt word door tempowisselingen, vette gitaarriffs en een lekkere groovy sound. Twee rustpunten op dit album zijn “Out to sea” en “River” gekenmerkt door mooie zuivere zang, met bijna gospelachtig achtergrondkoortje. Dit album is echt een aanrader in je collectie!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties