Hallo, ik ben

Monic Chaigneau

Altijd al was ik een creatieve duizendpoot, altijd bezig om mooie dingen te creëeren.  Als het gaat over muziek, tekst of visueel. En die veelzijdigheid siert mij. Het zorgt ervoor dat ik altijd meerdere wegen naar Rome zie. Ik ben zelden voor een gat te vangen. Met mijn enthousiasme wil ik vaak doorgaan waar andere stoppen. 

“Music was my first love, and it will be my last”  – John Miles

Toen ik 13 jaar was ging ik op gitaarles. En op zijn 18de kocht ik een elektrische gitaar en werd actief met het spelen in bandjes. Gitaar spelen doe ik nog steeds maar niet meer zo actief als vroeger.

Muziek luisteren en muziek kopen op vinyl (en cd) daar ben ik nu actiever mee bezig. Muziek moet voor mij tastbaar zijn.  Er is niks mooier dan een mooie platenhoes en een plaat die je afspeelt. Dat is voor mij de ultieme muziekbeleving! 

In 2013 ben ik begonnen als redacteur bij Stichting Rhythm & Blues Breda. Waar ik maandelijks artikelen schreef voor het clubblad  TRACK. Naast artikelen schreef ik ook veel cd-recensies waardoor ik veel nieuwe muziek heb ontdekt. Tevens had ik ook een eigen column Het verhaal achter, dit kun je hier terug vinden in mijn blog. 

Vanaf 2016 t/m Juli 2018 was ik actief bij de Lokale Radio waar ik samen met Auke Bergsma een bluesprogramma verzorgde BLUES4YOU. Later ben ik nog een tijdje alleen verder gegaan. 

Naast tekenen vind ik het heerluck om me uit te leven met verf en kwast op canvas. En de laatste tijd ook op vinyl.             Ja wat moet je anders met die beschadigde platen doen die je toch niet meer kunt draaien. En op deze manier heeft het een leuke functie! ;-))

Op 30 Juli 2017 begon ik mijn eerste Blog WordPress website Mo’s Vault. Waar ik artikelen deelde over muziek.                    Deze was inmiddels zo verouderd dat het tijd werd voor een nieuwe website. En daar bevind je je nu! 

Vanaf Oktober 2020 ben ik actief bij Weethetsnel, een instructiewebsite waarvoor ik content verzorg,                              SEO teksten schrijf, grafische ondersteuning bied en eindredactie doe.

Mijn missie is het beste content creëeren en op een unieke manier jou boodschap helder vorm te geven. En op deze manier mensen te inspireren. Of het nu gaat om tekst, beeld, muziek of kunst.  Zo maak je mensen blij en daar word de wereld een stukje mooier van! 

“Zullen je creatieve ideeën en uitdrukkingen ooit op raken? Nee! Hoe meer creatieve ideeën je hebt, hoe meer je zult ontdekken. Creativiteit is een boom met ontelbare takken die nooit stopt  met bloeien”  – Alan Cohen