Hoochie Coochie man

Deze keer een klassieker die bekend is geworden door Muddy Waters. Geboren als McKinley Morganfield. Als kind werd hij altijd muddy genoemd omdat hij graag speelde in de modder aan de rand van de Mississippi. Hoochie Coochie Man, soms ook aangeduid als (I’m your) Hoochie Coochie Man. Geschreven door Willie Dixon opgenomen in 1954 met Muddy Waters – Lead vocals, gitaar, Little Walter – harmonica, Otis Spann – piano, Jimmy Rogers – gitaar, Willie Dixon – bas en Fred Below – drums. Het werd een grote hit en wist nr.8 op de Billboard Black Single Chart te bereiken.

Vele artiesten coverden het nummer, o.a. Chuck Berry, Jimi Hendrix, Buddy Guy, Freddie King, The Allman Brothers Band, John Mayall, Eric Clapton, BB King zelfs Etta James nam een eigen versie op getiteld Hoochie Coochie Gal.
De Hoochie Coochie was een seksueel provocerende dans, vaak uitgevoerd door schaars geklede vrouwen, die razend populair werd in 1893 na wereldtentoonstelling in Chicago. Coochie betekent in slang-taal vagina. Volgens de songtekst is een Hoochie Coochie Man een “Hottie” een “Lekker ding”. Een onweerstaanbare man waar geen vrouw omheen kan en die er wel pap van lust.

Maar wat betekent black cat bone, mojo, Johnny Concheroo dan?

Dit alles heeft te maken met magie, Hoodoo, niet te verwarren met Voodoo. Hoodoo is een vorm van magie terwijl Voodoo een religie is.
Black cat bone is een bot van een zwarte kat, wat gebruikt wordt in hoodoo, het geeft een persoon de bovennatuurlijke mogelijkheid om onzichtbaar
te worden. Zodat men je aan het schrikken kan maken, kan controleren of informatie kan ontfutselen.
Johhny Concheroo is een wortel waar 3 verschillende varianten van zijn. Vernoemd naar een slaaf, die hetzij echt of fictief, die de zoon was van een Afrikaanse koning. De wortel wordt gebruikt om geluk te verkrijgen en om de mannelijkheid te versterken.
Mojo is een magische charme zak die gebruikt wordt in hoodoo. In slang-taal betekent het woord echter, zelfvertrouwen, eigenwaarde of sexappeal. Nummer 7 wordt gebruikt omdat het een magisch krachtig getal is.
Een bluesklassieker met een magisch sexueel tintje dus !

12

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties